×

Versiuni disponibile

versiunea v.23
Descarcă actualizări Nexus ERP
v.23
NexusUpdate-23.6.exe [421,07 MB]
Atentie!
Versiunea 23 aduce o serie de modificari in ceea ce priveste organizarea aplicatiilor si serviciilor din ecosistemul Nexus ERP:

1. Din ratiuni de flexibilitate si performanta, serviciul NexusRobonexy va ceda doua dintre functiile sale catre doua servicii noi:
- NexusReportService se va ocupa de generarea de rapoarte pentru toate aplicatiile si serviciile din suita Nexus, mai putin cele generate direct in Nexus ERP. Solicitari de rapoarte pot veni de la: EasyRetail, APIService, RoboNexy.
Dupa instalarea serviciului, in fisierul NexusReportService.ini se vor specifica datele de conectare la serverul SQL (ip,port) si portul TCP ce se va deschide pentru accesul celorlalte aplicatii, dupa cum urmeaza (portul https poate lipsi, comunicatia desfasurandu-se nesecurizat, prin http) :
port-http=55310
port-https=
certificat=
serviciu-sql=192.168.0.1,1433
Setarile serviciului Robonexy sunt in fisierul RoboNexy.ini si specifica datele de conectare la serverul SQL (ip,port) si adresa serviciului NexusReports
serviciu-sql=192.168.0.1,1433
url-serviciu-rapoarte=http://localhost:55310

- NexusEmagService se va ocupa de comunicarea cu EMAG Marketplace. Va trimite actualizarile de articole, va aduce comenzile noi si va deschide un port pentru link-ul de callback (accesat de catre EMAG pentru preluarea de imagini si documente).
Dupa instalarea serviciului, in fisierul NexusEmagService.ini se vor specifica datele de conectare la serverul SQL (ip,port) si portul TCP ce se va deschide pentru accesul celorlalte aplicatii.

2. Pentru a degreva baza de date de anumite operatii blocante si pentru un raspuns mai rapid in comunicarea cu dispozitivele externe de tip Casa de marcat, POS bancar, Imprimanta sau Cantar checkout, aplicatia Nexus Print a fost inlocuita de serviciul NexusDeviceService.
Acesta se instaleaza, ca si Nexus Print, pe calculatoarele la care sunt conectate fizic aceste dispozitive. Serviciul nu are nevoie de conexiune la baza de date dar necesita specificarea, in fisierul NexusDeviceService.ini, a unui port TCP liber prin care celelalte aplicatii il vor accesa.
Atentie! Noul serviciu va fi utilizat de catre Nexus ERP si Nexus EasyRetail. Aplicatiile vechi (Restaurant POS, Nexus Retail) vor fi deservite in continuare de catre vechiul Nexus Print.

3. Setarile serviciului Nexus API s-au mutat in fisierul NexusAPIService.ini aflat in directorul in care s-a instalat. Acestea specifica porturile deschise pentru conectarea celorlalte aplicatii, datele de conectare la serverul SQL dar si adresa serviciului Reports de care are nevoie pentru procesarea request-urilor de generare a rapoartelor in format PDF.

4. De mentenanta tuturor acestor servicii se va ocupa un nou serviciu: NexusAgentService. Rolul acestuia este de a monitoriza serviciile instalate pe masina locala, de a le actualiza, opri si reporni atunci cand este necesar.
In fisierul NexusAgentService.ini se vor specifica datele de conectare la serverul SQL (ip,port) si numele tuturor instantelor serviciilor locale gestionate, dupa cum se arata mai jos:
serviciu-sql=192.168.0.1,1433
serviciu-robonexy=NexusRoboNexy
serviciu-rapoarte=NexusReportService
serviciu-api=NexusApiService
serviciu-dispozitive=NexusDeviceService
serviciu-emag=NexusEmagService

5. Modul de licentiere al site-urilor ContClient s-a modificat astfel incat nu va mai fi necesara o licenta de tip ContClient Online pentru conectarea site-ului la Nexus API. Conexiunea se va face printr-o cheie API de tip "Aplicatii externe". Licentierea se face similar magazinelor de tip Nexy, adica o licenta pentru fiecare site.
Daca pe server exista aplicatii online de acest tip, sunt necesare urmatorii pasi:
5.1 In modulul eCommerce->Magazine Online se adauga cate un magazin pentru fiecare site (daca nu exista deja unul).
5.2 In modulul aplicatii online, pentru fiecare aplicatie de tip ContClient se selecteaza magazinul online corespunzator.
5.3 Se instaleaza ultimul patch de la 22.17
5.4 Se sterg aplicatiile online de tip ContClient (in versiunile viitoare acet pas nu va mai fi necesar)

6. Aplicatiile vor folosi .NET7, acest lucru insemnand ca vor solicita instalarea componentelor runtime pentru aceasta versiune. In mod normal aplicatiile Nexus ERP si Nexus Easy Retail vor cere singure instalarea atunci cand pornesc. Vechile aplicatii Nexus Retail si NexusPrint vor trebui reinstalate.
Microsoft_SQLServer2019_Cumulative_Update_19.exe [748,30 MB]
NexusPatchOffline-23.6.280.exe [106,57 MB]
Pentru autentificare la site (atat pentru consultanti cat si pentru clienti) se vor folosi aceleasi date pentru logare (mail si parola) cu care va autentificati la site-ul www.suport.nexuserp.ro.

Pentru simplitate si securitate, contul de utilizator este generat automat din Nexus ERP si este acelasi cu cel utilizat in Nexy (Communicator).

Tot ce trebuie sa faci este sa-ti completezi datele contului in pagina WebApps.NexusERP.Ro din modulul Utilizatori. Instructiuni sunt publicate aici: Creare automata cont.

Suplimentar, pentru fiecare cont/utilizator se pot acorda drepturi specifice de utilizare a continutului site-ului. Instructiuni sunt publicate aici: Drepturi utilizare site.